12:00

Roslagsbro IF P01

Referat: IK Fyris P01 - Roslagsbro IF P01

Säsongens 2:a hemmamatch i serien 2016 på ett blåsigt Stenhagens IP, den här gången mot Roslagsbro IF.
Efter veckans tre bra träningstillfällen var gruppen förväntansfull inför att spela ännu en match tillsammans mot bra motstånd. IK Fyris trupp, bestående av 14 utespelare (däribland Sajed Waleed som spelade sin första seriematch i Fyriströjan!) och 2 målvakter, samlades i omklädningsrummet strax efter 10:30. Härlig stämning!
Matchen inleddes med ganska jämnt spel men där Fyris skapade de bästa chanserna till ett första mål. Roslagsbro hade stora mittbackar som tog hand om de flesta bollarna i mitten, men Fyris lyckades komma runt bra på kanterna. Stor glädje då vi kunde gå till ledning i mitten av 1:a halvlek. Matchen fortsatte jämnt och spelet var lite nervöst och stressat många gånger. Efter 2 gula kort på kort tid till samma spelare i Roslagsbro kunde Fyris ta över spelet något mer och utökade till 2-0 i slutet av halvleken.
I 2:a halvlek utnyttjade Fyris att man var en man mer på planen och tryckte tillbaka motståndarna tidvis, och det var bara i enstaka kontringssituationer efter bolltapp på mittplan som Roslagsbro hotade oss. Fyris skapade massor utav målchanser och tröttade gradvis ut motståndarna, vilket ledde till ytterligare 4 st fina spelmål och en stabil seger.
En härlig kämpainsats av samtliga spelare där laget tillsammans lyckades mycket väl både i försvarsspelet och anfallsspelet.

Mammorna Franzén & Svensson stod även den här gången för fikaservering vid läktaren och såg till att publiken höll sig nöjda och varma! Vi välkomnar andra föräldrar till spelare i P01 att höra av sig till mig och anmäla sig för att baka fikabröd till kommande hemmamatcher (nästa tillfälle är söndag 5 juni kl 11:30).

Rikard Owenius (mobil: 0702-648425).